Hartslag van Gastvrijheid

2025

Pluimpapaver zal 30 jaar bestaan! Wij zijn nu al plannen aan het smeden om dat te vieren. Word je graag op de hoogte gehouden van de feestelijkheden? Schrijf je dan in hier op onze nieuwsbrief. We beloven je niet te spammen.

2024

De nieuwe veranda wordt het nieuwe hart van Pluimpapaver: een gezellige plek om te ontbijten en te dineren middenin het groen.

2023

Hans & Jasmina verzilveren hun deelname aan de Toerisme Awards van de provincie Vlaams-Brabant met een award voor Logies die uitblinken in digitale communicatie én de 1ste plaats als Dé Toeristische Onderneming van het Jaar.

2021

Pluimpapaver breidt uit met een Glamping in de boomgaard achter het hotel. De sfeervolle Glamping tenten, met een diameter van maar liefst 5 meter, zijn ingericht als hotelkamers met een echt bed, dikke donsdekens, een zetelbed, een kledingrek, sfeerverlichting en vrije stopcontacten. Op het privé-terras genieten de gasten van het weidse uitzicht op de velden en kunnen ze ontbijten aan een leuk tafeltje met stoelen. Mobiele badkamers voorzien de gasten van kwaliteitsvol sanitair met een douche, wastafel, toilet en Belgische ecoproducten.
Comfortabel kamperen in het Hageland!

2017

Ondertussen bestaat Pluimpapaver al meer dan 20 jaar. Een grondige renovatie van het hotel dringt zich op om klaar te zijn voor de toekomst. De gastenkamers worden hertekend en uitgerust met alle modern comfort van zalige boxspring bedden van Belgische makelij tot ruime badkamers met luxueuze Rituals producten.

2015

De sleutel van Pluimpapaver wordt doorgegeven aan Hans & Jasmina. Zij trekken resoluut de kaart van de streekproducten, die hun gasten kunnen proeven en ontdekken in Pluimpapaver. De overname wordt feestelijk gevierd met een drink en de aanplanting van een boomgaard met streekeigen hoogstamfruitbomen achter het hotel.

2006

Staf & Gilberte besluiten om dichter bij hun kinderen en kleinkinderen te gaan wonen en laten Pluimpapaver over. Johan & Sonja nemen Pluimpapaver over van Staf & Gilberte. Zij frissen het charmehotel op en breiden het uit met sauna & jacuzzi. De ontwikkeling van de elektrische fiets zet het Hageland vanaf nu ook op de kaart bij recreatieve fietsers. Zo vindt een nieuwe doelgroep haar weg naar de Demervallei en ruime omgeving.

1995

“Ongebruikte zolder wordt hotelletje” kopt de regionale pagina van de krant. Staf & Gilberte verbouwen hun gezinswoning tot een charmehotelletje. Met hun groene vingers kiezen zij de naam “Pluimpapaver”, een prachtige, niet-alledaagse plant die op dat moment weelderig groeit in hun tuin. Hun gastenverblijf is pionier op het vlak van Plattelandstoerisme in het Hageland. Staf & Gilberte zien het potentieel van de streek en de centrale ligging voor wandelaars, maar ook voor zakelijke toeristen.